Vlad Miriță - vestitul tenor târgoviștean

Vlad Miriță - vestitul tenor târgoviștean


Născut la Târgoviște, în data de 2 august 1981, Vlad Miriță este unul dintre cei mai cunoscuți tenori ai României. 

A început să studieze muzica la vârsta de 16 ani, când s-a înscris la cursurile de canto din cadrul Şcolii de Artǎ „Octav Enigǎrescu” din Târgovişte. 
A participat la multe evenimente, concursuri şi festivaluri naționale şi internaționale. Printre acestea amintim doar câteva: Festivalul Internațional de Muzicǎ Coralǎ de la Zalǎu din 1996 unde a ocupat locul II și Festivalul Internațional de Muzicǎ Coralǎ de la Ankara din 1998, unde s-a clasat pe locul III. 
În august 2002 a participat la „Festivalul Național de muzică ușoară din Mamaia” unde a ocupat locul I la secțiunea debutanți, interpretând o piesǎ modernǎ într-o manierǎ clasicǎ, iar în iulie 2004 a participat la Festivalul Internațional Slaviansky Bazar Vitebsk (Belarus), unde i s-a acordat premiul FIDOF pentru cea mai bunǎ prezențǎ scenicǎ şi interpretare din concurs. 
În octombrie 2005 a participat în semn de recunoştințǎ pentru marele artist Dan Spǎtaru, la prima ediție a festivalului „DanS” unde a obținut locul II. 
În 2008 a reprezentat România, împreunǎ cu Nico, la Concursul Muzical Eurovision din Belgrad, Serbia, cântând piesa „Pe-o margine de lume”, clasându-se pe locul 20. 

Acestea au fost câteva repere din activitatea muzicală a lui Vlad Miriță, care a impresionat întodeauna cu vocea lui deosebită și talentul său înnăscut. 

Let’s be proud because we are from Târgovişte!

Alte sugestii

Arhitect celebru târgoviștean
Prima descriere detaliată a monumentelor Curții Domnești
Ion Heliade-Rădulescu – personalitate marcantă
Monumentul Eroilor Revoluției
Ziua Școlii „Ioan Alexandru Brătescu Voinești”