Club Sportiv Şcolar Târgovişte

Club Sportiv Şcolar Târgovişte


Despre

Clubul Sportiv Şcolar Târgoviște este singura unitate de învățământ cu program sportiv suplimentar din județul Dâmbovița, care selecţionează, pregătește şi promovează elevii în activitatea sportivă de performanţă. Unitatea noastră are o istorie de aproape o jumătate de secol, reprezentând cu cinste sportul școlar la nivel județean, național și internațional. Aici își desfășoară activitatea peste 650 de elevi sportivi , la cele șapte secții: atletism, baschet, handbal, fotbal, judo, lupte, volei.

Club Sportiv Şcolar Târgovişte reprezintă o “pepinieră” pentru sportul de performanță județean și național, care și-a câștigat și demonstrat de-a lungul anilor un bun renume, fiind alături de celelalte cluburi sportive școlare din țară, singurele forme solide din cadrul M.E.N. care “alimentează” loturile naționale de juniori cu sportivi de performanță. Sportul școlar a fost reprezentat pâna în anul 1975 de către Școala Sportivă de Elevi Târgoviște care a funcționat pe lângă mai multe unități școlare, dar în special pe lângă Școala Generală nr.8. Din anul 1975, Clubul Sportiv Școlar Târgoviște devine unitate de sine stătătoare, independentă. Clubul și-a început activitatea cu un numar de 3 secții(atletism, baschet, volei) și 4 catedre didactice, iar după numai 3 ani au fost înființate secțiile de lupte libere și fotbal.
Începând cu anul 1982 gama disciplinelor sportive se extinde cu catedra de handbalul, iar din anul 1989 se înființează secția de gimnastică sportivă. Din anul 1991 catedra de gimnastică s-a transformat în tenis de camp iar din 1995 în sectia de judo.
Clubul Sportiv Școlar Târgoviște a funcționat cu sediul în strada Rodnei, apoi pe strada Maior Brezișeanu nr.37, până în anul 1999, după care s-a mutat la Căminul Sportiv din strada Poet Grigore Alexandrescu nr.8.
Din anul 2003 C.S.Ș. Târgoviște funcționeză pe strada Maior Spirescu nr.5, într-un complex sportiv modern, care ne-a fost atribuit de către municipalitate printr-un contract de comodat. Acest lucru a fost benefic pentru club deoarece aria de selecție s-a îmbunătățit având în vedere populația școlară numeroasă din zonă, popularitatea a crescut iar existența sălilor de sport în aceeași locație a dus la o îmbunatățire a întregului proces instructiv-educativ.

Photo Gallery

GALA C.S.Ș. 2018

CAMPIONII

Alte sugestii

AFC Chindia Târgoviște

Cluburi Sportive

Club Sportiv Municipal Târgovişte

Cluburi Sportive

Clubul Sportiv Târgovişte

Cluburi Sportive