Tradiția continuă ... Târgoviștea este în sărbătoare!


Ca în fiecare an, Primăria Municipiului Târgoviște organizează Zilele Cetății  în preajma zilei de 8 septembrie. nu întâmplător ocazionatǎ de sǎrbǎtoarea religioasǎ ortodoxǎ praznicul Naşterii Maicii Domnului, Fecioara Maria, aceasta fiind consideratǎ patroana spiritualǎ a vechii cetǎți.

„Maica Domnului cu Pruncul” (Platitera)
a fost realizatǎ de artistul Vasile Blendea, în 1943, care s-a inspirat din vechile peceți folosite în cancelaria oraşului Târgovişte în perioada medievalǎ, având în centru pe Maica Domnului cu pruncul, în stânga – vulturul cruciat care ține în gheare o balanțǎ; în dreapta - Turnul Chindiei. Compoziția este încadratǎ în partea de sus de inscripția „Primǎria oraşului” (între cele douǎ cuvinte se aflǎ semnul crucii), iar în partea de jos „Târgoviştea”; inscripțiile sunt separate de frunze de stejar şi laur. 

În 1993 s-a sǎrbǎtorit pentru prima datǎ Ziua Oraşului Târgovişte, iar de-a lungul timpului, evenimentul a cǎpǎtat proporții, fiind extins pe mai multe zile, cuprinzând manifestǎri diverse: paradǎ medievalǎ, concerte, expoziții, târguri, activități tematice pentru copii etc.

Alte sugestii

Strada Doctor Benone Georgescu
Festivalul BABEL
Pietre tombale vechi de aproximativ 370 de ani la Biserica Târgului
Ionel Fernic - Trubadurul zărilor albastre
Crucea lui Tudor Vladimirescu