Festivalul BABEL

Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște, BABEL, a fost creat de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, din dragoste de teatru și din dorința de a pune Târgoviște pe harta evenimentelor culturale, transformând-o într-o capitală a teatrului.

Fiind un festival international de teatru, BABEL reunește cultura, rafinamentul, bunul gust într-o comuniune sufletească, prin manifestări artistice și culturale, având de asemenea și o conotație educativă, publicul beneficiind, pe lângă teatru, spectacole stradale, dans, parade și de workshopuri. 

Prima ediție din anul 2007 a găzduit artiști naționali și internaționali care și-au prezentat creațiile sub tema-cupolă ELEMENTE – cinci elemente esențiale ale vieții: pământ, apă, foc, lemn și metal. 

De-a lungul anilor, festivalul a atras un public divers și numeros, abordând diverse teme: supersiții, vorbire, culori, corpul, sunetul, gestul, imaginea, elementul comun de anul acest fiind LIMBAJUL. 

„Babel este un loc al prieteniei și al bunăstării spirituale” declara directorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Mihai Constantin Ranin.

Alte sugestii

Arhitect celebru târgoviștean
Prima descriere detaliată a monumentelor Curții Domnești
Ion Heliade-Rădulescu – personalitate marcantă
Monumentul Eroilor Revoluției
Ziua Școlii „Ioan Alexandru Brătescu Voinești”