Festivalul BABEL


Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște, BABEL, a fost creat de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, din dragoste de teatru și din dorința de a pune Târgoviște pe harta evenimentelor culturale, transformând-o într-o capitală a teatrului.

Fiind un festival international de teatru, BABEL reunește cultura, rafinamentul, bunul gust într-o comuniune sufletească, prin manifestări artistice și culturale, având de asemenea și o conotație educativă, publicul beneficiind, pe lângă teatru, spectacole stradale, dans, parade și de workshopuri. 

Prima ediție din anul 2007 a găzduit artiști naționali și internaționali care și-au prezentat creațiile sub tema-cupolă ELEMENTE – cinci elemente esențiale ale vieții: pământ, apă, foc, lemn și metal. 

De-a lungul anilor, festivalul a atras un public divers și numeros, abordând diverse teme: supersiții, vorbire, culori, corpul, sunetul, gestul, imaginea, elementul comun de anul acest fiind LIMBAJUL. 

„Babel este un loc al prieteniei și al bunăstării spirituale” declara directorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Mihai Constantin Ranin.

Alte sugestii

Biserica Kretzulescu
Drumuri de negoț
Vlad Miriță - vestitul tenor târgoviștean
Iluminatul public – istorie și actualitate
Foișorul brâncovenesc