Casa Greff

Casa Greff este o locuință de tip orășenesc ridicată la sfârșitul secolului al XIX lea în stil neoclasic, al cărei proprietar Iohann Samuel Greff (1819-1876), se pare ca avea origini germane, venind în orașul Târgoviște în jurul anului 1875 din imperiul Austro-Ungar. În acest imobil situat pe fosta stradă Libertății, Iohann Samuel Greff a deținut o farmacie denumită "Speranța ", proprietarul însuși fiind un renumit farmacist.
 După moartea acestuia, tradiția a fost continuată de către soția acestuia , tot farmacistă, care a condus cu succes farmacia până după al doilea război mondial , când imobilul a fost naționalizat. Tradiția soților Greff a fost continuată de fiul acestora Dodo Greff, tot farmacist si el, care a locuit foarte mult timp în Târgoviște, după care s-a stabilit la Moreni.
 Soția lui Samuel Greff a avut si ea o soră, care fără să aibă studii de specialitate își ajută sora în laboratorul farmaceutic; aceasta era căsătorită cu un anume Conto Mihalo. Toată perioada cat la parterul clădirii a funcționat farmacia Speranța, etajul imobilului respectiv era destinat locuințelor, acolo unde a trăit soția lui Samuel Greff , sora acesteia si ulterior si nepoata, în timp ce pe latura din spate era amenajat laboratorul farmaceutic.
 De menționat este faptul că farmacistul Samuel Greff își doarme somnul de veci în curtea parohială a Bisericii Catolice Sf. Francisc de Assisi din Târgoviște.

Autor articol,
Cornel Mărculescu

Alte sugestii

Administrația Financiară din Târgoviște – fosta Bancă Națională
Gara din Târgoviște
Cercul Militar (fostă Casa Armatei)
Edificarea Palatului administrativ al orașului Târgoviște (1897)
Berăria lui Filip Tomescu