Biserica „Izvorul Tămăduirii” (Oborul Vechi)
Monument istoric deosebit al peisajului târgoviștean, de o frumusețe aparte, Biserica „Izvorul Tămăduirii” este un lăcaș unic în Muntenia, datorită picturii sale exterioare, care ne poartă cu gândul prin epoci diferite din istoria orașului Târgoviște.
A fost construită în afara cetăţii, în târgul din afară, aproape de „poarta Argeşului”, lângă Oborul Vechi, târg săptămânal unde veneau negustorii şi meseriaşii din această parte a Târgoviştei, dar şi din satele din jur.
Construirea bisericii a început în data de 5 martie 1832 cu ajutorul substanțial al meseriaşilor de tot felul de atunci: „cojocari, abagii, cizmari, plǎpumari, zidari, croitori ş.a., care veneau de pretutindeni din țarǎ cu marfă la Oborul Vechi”.
Pe lângă proorocii Vechiului Testament, marii filosofi Socrate, Platon şi Aristotel şi sibilele (femeile cărora li se atribuia, în antichitate, darul de a prezice viitorul, fiind inspirate de zei), pe pereții exteriori ai bisericii se regǎsesc reprezentați aproape toți sfinții români: martiri, mǎrturisitori, cuvioşi şi cuvioase, sihaştri, ierarhi şi cǎrturari luminați, pǎstrați în conştiința vie a poporului dreptcredincios.