Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române


Este ziua în care celebrăm eroismul, sacrificiul, patriotismul, ii celebrăm pe cei care au pus și pun țara mai presus de viața lor. 

Ziua de 25 octombrie 1944, zi de glorie militară, în care Armata Română a eliberat ultima localitate românească de sub ocupație străină: orașul Carei, a devenit un reper istoric pentru poporul român. 

Ziua Armatei nu este doar un moment de sărbătoare ci și de comemorare și de readucere în memoria colectivă a eroilor neamului. 

De-a lungul războaielor purtate, fie că vorbim despre Războiul de Independență, Primul Război Mondial, cel de-al Doilea Război Mondial sau de alte războaie, armata română a sacrificat foarte multe vieți omenești pentru apărarea țării, mărturie în acest sens stau cele 283 de monumente ale eroilor din județul Dâmbovița. 

În Primul Război Mondial, ostași din unitățile militare din Târgoviște, respectiv Regimentul 22 Infanterie și Regimentul 62 Infanterie, au participat la majoritatea acțiunilor de luptă desfășurate de Armata Română în acest război. 

În cel de-al Doilea Război Mondial, unitățile militare cazate la Târgoviște, Regimentul 22 Infanterie, Regimentul 1 Care de Luptă și Regimentul 3 Vânători Moto au participat la cele mai importante acțiuni pe câmpurile de luptă. 

Sunt doar câteva exemple, prin care mulți târgovișteni s-au luptat vitejește, și-au jertfit viața și au devenit eroi. 

Să ne cinstim eroii și armata!

Alte sugestii

Arhitect celebru târgoviștean
Prima descriere detaliată a monumentelor Curții Domnești
Ion Heliade-Rădulescu – personalitate marcantă
Monumentul Eroilor Revoluției
Ziua Școlii „Ioan Alexandru Brătescu Voinești”