Ambasadorii Prieteniei
ONG-uri
Telefon
Despre
La înființarea asociației (1993), membrii fondatori (profesori, elevi și părinți de la Școala "I. Alexandru Brătescu-Voinești" din Târgoviște) și-au propus să desfăşoare activităţi caritabile, culturale şi educative, în special, în parteneriat cu asociaţia Les Amis de Târgovişte din Verneuil sur Avre din Franța. Pe parcurs, au avut loc activități foarte diverse (educație civică și educație pentru drepturile omului pentru elevi și profesori, educație antreprenorială, educație pentru valori, donații, expoziții, concerte ș.a.).
În 2017 am desfășurat proiectul auto-finanțat (C)Arte pentru o cetate care merge mai departe. 11 elevi de la Liceul de arte "Bălașa Doamna" au realizat 29 de lucrări satirice sau laudative la adresa funcționării comunității noastre (starea spațiilor verzi, atitudinea față de monumente istorice și valori de neînlocuit, manipularea, criza morală, uniformizarea, lipsa de viziune, lucrul de mîntuială, lăcomia). Ele au fost expuse timp de 2 săptămîni la Librăria Fragilistic și la Arsenal Cafe&Bistro și apoi transformate în cărți poștale care au fost vîndute. În decembrie, cu finanțarea CJ Dâmbovița, am organizat o expoziție interactivă de experimente de știință la biblioteca din oraș . Timp de 2 săptămîni, 1260 de persoane, cu precădere elevi, au urmărit sau verificat direct diferite legi și principii ale fizicii. Proiectul face parte dintr-o viziune îndrăzneață de înființare a unui centru de educație pentru științe și tehnologie pentru care facem demersuri către autorități, specialiști locali, oameni cu viziune din diverse medii.
Anul 2018 a debutat cu un concert al Adei Milea și a continuat în forță cu Proiectul Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei finanțat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. 10 formatori și mentori împreună cu 90 de liceeni și studenți au exersat metode de lobby și advocacy și apoi au acționat în comunitate pentru protejarea și valorificarea clădirilor istorice din oraș.
Propunerea de politică publică discutată cu decidenții locali, cărțile de joc cu imagini ale caselor de patrimoniu distribuite în instituții, bannerele afișate pe stradă și la ANAF, propunerile de valorificare a patrimoniului local adresate oficialităților/specialiștilor (măsuri eficiente în alte localități din țară), prezentări/prezențe în mass-media și la evenimente din oraș (spectacole de teatru, Crizantema de Aur, întîlniri de la bibliotecă, formări profesionale, deschiderea anului școlar), felicitările oferite de Crăciun cetățenilor, tururile ghidate de către elevi, flash mob, site-ul foarte complex etc. ar trebui să mobilizeze comunitatea pentru a întreprinde acțiuni concrete.
În prezent, asociația este gata să atașeze codul de bare pe plăcuțele aflate pe unele clădiri de patrimoniu, să tipărească și să vîndă mai multe cărți de joc, să organizeze mai mulți elevi pentru tururile ghidate, să inițieze parteneriate cu proprietarii unor case istorice.