ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CORESI”

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CORESI”


Address

Aleea Trandafirilor 2, Târgoviște 130051, România

Telefon

Despre

O instituţie de învăţământ este un loc binecuvântat prin menirea sa plină de nobleţe şi de generozitate - aceea de a forma şi cultiva personalităţi, oameni, de a deschide porţile spre cultură, de a trezi interesul pentru cunoaştere, dar şi prin modul în care a fost realizată această datorie de-a lungul timpului, pentru multe generaţii, care, trecând pragul Școlii Gimnaziale „Coresi”, Târgovişte, au dat valoare acestei instituţii.
Aproape de foşnetul Bulevardului Castanilor, pe strada Aleea Trandafirilor, la numărul 2, se află Şcoala Nr. 5, actuală Școală Gimnazială „Coresi”, înființată prin decizie ministerială la 1 septembrie 1961.
Unul dintre cele mai vibrante momente din viaţa şcolii l-a constituit conferirea numelui „Coresi”, în iunie 1997. Onoarea de a prelua numele marelui tipograf şi traducător ce face cinste meleagurilor pe care trăim coincide cu un moment de bilanţ al unei şcoli ce încorporează munca plină de dăruire şi pasiune a tuturor celor ce o slujesc.
În 2006, şcoala obţine trofeul şi statutul de Şcoală Europeană în urma evaluării Ministerului Educaţiei şi a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în domeniul Formării şi Dezvoltării Profesionale, statut reconfirmat în 2009, 2012, 2015 și 2018, dovedind încă o dată că este o structură flexibilă, capabilă să răspundă exigențelor şi cerințelor noii etape de descifrare a codului european.
Anii 2010, 2012, 2014, 2016 și 2018 aduc şi statutul de Eco-Şcoala, împreună cu simbolul Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediu, Steagul Verde, în urma prezentării rezultatelor muncii depuse în plan educational, dar şi funcţional în acest sens, în faţa reprezentanţilor Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie.
În anii 2016 și 2018 școala obține Diploma de excelență „Mihalache Drăghiceanu” oferită de ISJ Dâmbovița pentru cea mai bună școală gimnazială din județ.
Astăzi școala își desfășoară activitatea într-un local modern, dispunând de resurse materiale și educaționale la standarde europene.
Activitatea desfăşurată la clasă, dar şi activităţile extraşcolare, finalizate de cele mai multe ori cu rezultate de o profundă rezonanţă, au propulsat Şcoala Gimnazială „Coresi” pe orbita celor mai bune instituţii de învăţământ din judeţ. Strădania profesorilor, dar şi a elevilor pasionaţi de studiu a adus dovada pentru cei mai buni dintre cei mai buni.

Photo Gallery

Alte sugestii

ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ

Şcoli gimnaziale

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”VASILE CÎRLOVA”

Şcoli gimnaziale

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”TUDOR VLADIMIRESCU”

Şcoli gimnaziale

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”SMARANDA GHEORGHIU”

Şcoli gimnaziale

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”RADU CEL MARE”

Şcoli gimnaziale