Drum lărgit pe 4 benzi și pistă de biciclete către zona UM Gara și Dâmbovița MallPrimăria Târgoviște execută, în această perioadă, lucrări de extindere și modernizare a străzii Neagoe Basarab, care face legătura în Bulevardul IC Brătianu și zona Um Gară - Dâmbovița Mall.

Lucrările au demarat luna trecută, iar proiectul prevede drum lărgit pe 4 benzi, parcări, spații verzi și pistă de biciclete.

Investiția va fi finalizată anul acesta, a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

„Continuă lucrările aferente investiției prin care se va asigura un acces facil către mall, dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi și se va crea o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si cartierul CFR, care se va intersecta cu strada Neagoe Basarab. Proiectul vizează și realizarea în zonă a cel puțin 30 de locuri de parcare. Totodată, terasamentul fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, este transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern și încadrată de arbori ornamentali. Lucrările vor fi finalizate cel târziu în această toamnă”, a precizat edilul.

Continuarea unui alt proiect important

„Acest proiect este numai o primă etapă a proiectului mai amplu pe care îl avem în derulare. Este vorba de crearea unui drum prin incinta UPET, care să lege bulevardul Independenței de bulevardul IC Brătianu și apoi de zona Mall. Din păcate, anul acesta, nu cred că vom reuși să ne ocupăm de expropriere. Reamintesc, terasamentul fostei căi ferate uzinale t UPET a fost obținută de către administrația locală târgovișteană tot prin expropriere. Așa vrem să facem și cu artera care să vină direct dinspre bulevardul Independenței către Bulevardul Regele Carol I”, a precizat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Alte sugestii

Modificări aduse în programul de transport public în comun
Străzile din Târgoviște, spălate cu detergent special
Târgoviștenii au mers, pentru prima dată, cu Mercedes Citaro Hybrid
Mâine, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%
220 de trotinete electrice, în Târgoviște