Grădina Zoologică Târgoviște

Grădina Zoologică Târgoviște


Program

Închis
Vezi programul

Address

Calea Domnească, Târgoviște, Romania

Despre

Grădina Zoologică Târgoviște constituie, împreună cu Parcul Chindia, pe care îl mărginește pe latura de nord-vest, un nucleu cu vechime considerabilă, care a reprezentat, de-a lungul timpului, principala atracție de petrecere a timpului liber pentru târgovișteni.

Începuturile Grădinii Zoologice datează încă din epoca medievală, când domnitorul Petru Cercel muta, în anul 1583, capitala țării, de la București la Târgoviște, la Curtea Domnească, străjuită semeț de Turnul Chindia.

Petru Cercel a adus specialiști italieni pentru a crea , în zona din imediata apropiere a Palatului Domnesc (în actualul Parc Chindia), frumoase grădini italiene și, de asemenea, "a pus să se facă cuști nespus de mari și frumoase, în care să adăpostească sălbăticiuni" (Franco Sivori - Călători străini despre Țările Române). Se poate spune că la Târgoviște a fost creată prima Grădină Zoologică din România, încă din epoca medievală. Cu timpul, această grădină a dispărut.

În anul 1957 - a fost înființat un colț zoologic în parcul central al orașului. Începând din anii 1970-1972, Grădina Zoologică s-a mutat în Parcul Chindia, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească.

Fiind unul din ansamblurile cu care orașul s-a mândrit întotdeauna, Grădina Zoologică a beneficiat mereu de sprijinul municipalității. Se întinde pe o suprafață de 4 ha și deține în jur de 166 de specii de păsări și animale, dintre care unele unicat în România : hipopotamul pitic (Hexaprotodon liberiensis ), o specie de maimuțe - Mangabi negru cu moț (Cercocebus atterimus ).

Începând din anul 1998, Grădina Zoologică Târgoviște se află într-o continuă transformare, astfel încât să asigure, tuturor animalelor și păsărilor din colecție, cele mai bune condiții, iar vizitatorilor să li se ofere posibilitatea petrecerii în mod plăcut și instructiv a timpului liber, într-un cadru natural deosebit.

Photo Gallery

Alte sugestii