A început construcția Parcului de la UM Gară

A început construcția Parcului de la UM Gară


23 octombrie 2019

Autoritățile locale și județene au marcat, miercuri, 23 octombrie, debutul lucrărilor aferente proiectului „Amenajare Parc Public de Agrement și Loisir UM Gară”.

Astfel, pe o suprafață de 16.481 mp, situată pe locația fostei UM Gară, în vecinătatea noului mall, se construiește un parc public de agrement.

Investiție presupune, pe lângă amenajarea unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Spațiul verde presupune zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite că locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori și va există și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare.

De asemenea, vor fi amplasate cișmele și toalete, iar parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă fiind de 12 luni. Sursa de finanțare a lucrărilor amintite este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.2, “Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

Alte sugestii

Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Lucrări ample pe str. „Calea București”. Restricții
Program Zilele Cetății 2023
Cifră record pentru investiții, la Târgoviște