A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea și modernizarea Pieței Revoluției

A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea și modernizarea Pieței Revoluției


17.01.2020

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a semnat,săptămâna aceasta, contractul de execuție de lucrări aferent proiectului “Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției, Municipiul Târgoviște”.

Proiectul va schimba din temelii întreaga zonă pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița.

În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște, se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgoviște.

„În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale”, a precizat primarul Cristian Stan.

De asemenea, vor fi refăcute toate reţelele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă, irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori, telecomunicaţii, spot wi-fi, muzică ambientală).

Valoarea contractului este de 1.844.560 lei, iar durata de execuție este de 12 luni.

Lucrările vor debuta în cursul lunii viitoare.

Alte sugestii

Stradă închisă pentru asfaltare, în Târgoviște
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Lucrări ample pe str. „Calea București”. Restricții
Program Zilele Cetății 2023