Drum lărgit pe 4 benzi și pistă de biciclete către zona UM Gara și Dâmbovița MallPrimăria Târgoviște execută, în această perioadă, lucrări de extindere și modernizare a străzii Neagoe Basarab, care face legătura în Bulevardul IC Brătianu și zona Um Gară - Dâmbovița Mall.

Lucrările au demarat luna trecută, iar proiectul prevede drum lărgit pe 4 benzi, parcări, spații verzi și pistă de biciclete.

Investiția va fi finalizată anul acesta, a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

„Continuă lucrările aferente investiției prin care se va asigura un acces facil către mall, dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi și se va crea o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si cartierul CFR, care se va intersecta cu strada Neagoe Basarab. Proiectul vizează și realizarea în zonă a cel puțin 30 de locuri de parcare. Totodată, terasamentul fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, este transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern și încadrată de arbori ornamentali. Lucrările vor fi finalizate cel târziu în această toamnă”, a precizat edilul.

Continuarea unui alt proiect important

„Acest proiect este numai o primă etapă a proiectului mai amplu pe care îl avem în derulare. Este vorba de crearea unui drum prin incinta UPET, care să lege bulevardul Independenței de bulevardul IC Brătianu și apoi de zona Mall. Din păcate, anul acesta, nu cred că vom reuși să ne ocupăm de expropriere. Reamintesc, terasamentul fostei căi ferate uzinale t UPET a fost obținută de către administrația locală târgovișteană tot prin expropriere. Așa vrem să facem și cu artera care să vină direct dinspre bulevardul Independenței către Bulevardul Regele Carol I”, a precizat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Similar Suggestions

Programul de 1 iunie
DESTINAȚIA ANULUI 2022 - Suntem în față și așa trebuie să rămânem, până la finish!
Transport local gratuit pentru elevi pe raza Municipiului Târgoviște
Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2
Târgovişte în topul orașelor din România la secțiunea „City Break”. Votează pentru locul I!