Turbăria Lăptici - Parcul Natural Bucegi


About

Rezervaţie naturală de tip botanic, Turbăria Lăptici este o arie protejată de interes naţional, situată în judeţul Dâmboviţa, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni.

Deşi restrâns ca spaţiu şi izolat geografic de marile zone de tinoave din ţara noastră, Tinovul Lăptici ocroteşte o importantă serie de elemente floristice foarte rare. De asemenea, tot aici putem descoperi o microfaună deosebit de variată şi interesantă, ce este caracteristică mai mult mlaştinilor oligotrofe.

În masivul Bucegi pot fi întâlnite numeroase aglomerări de Sphagnum, dar tinovul Lăptici este unicul care se găseşte în masă compactă şi care formează depozite de turbă ce pot depăşi pe alocuri şi un metru grosime. Sphagnumul este o briofrită sau un muşchi de turbă. Acesta reţine o cantitate mare de apă în care se dezvoltă o microfloră variată şi bogată. De asemenea, este important să ştiţi că pe perniţele de Sphagnum vegetează o serie de plante superioare care, de-a lungul timpului, s-au adaptat mediului oligotrof, cum ar fi cele din genul Carex.

Photo Gallery

Video

Similar Suggestions

Cheile Tătarului

Bucegi

Ialomiţa’s Cave

Bucegi

Mănăstirea Peştera Ialomiţei

Bucegi

Lacul Bolboci

Bucegi

Sfinxul - Parcul Natural Bucegi

Bucegi