TÂRGOVIȘTE – O COMOARĂ MEDIEVALĂ ÎN SECOLUL XXI

TÂRGOVIȘTE – O COMOARĂ MEDIEVALĂ ÎN SECOLUL XXI

Participatory budgeting


About

Fără îndoială, târgoviștenii sunt mândri de orașul lor ! Unii îi cunosc istoria mai mult, alții mai puțin. Dar cei mai mulți dintre noi ne mândrim cu faptul că vreme de secole, a fost capitala Țării Românești. Când rememorăm acest lucru, avem în minte imaginea Turnului Chindia și a ruinelor Curții Domnești. Și cam atât. Ceea ce este, dacă dorim un flux continuu și substanțial de turiști și provocări culturale, foarte puțin.
De aceea, propunerea de proiect presupune luarea în considerare a unui areal mai larg, care, printr-o amenajare tematică și activități specifice, organizate constant, să conducă la creșterea nivelului de atractivitate pentru posibilii turiști, și pe de altă parte la crearea unei imagini mai personalizate a orașului, de care să se bucure toți cetățenii (beneficii generale).
În acest sens, ca și nevoi identificate pentru arealul ales, menționez:
- amenajarea unui spațiu permanent, având ca tematică perioada evului mediu, în cadrul Curții Domnești, sau în apropierea acesteia, cu corturi, arme specifice, scuturi cu însemne heraldice autentice ale familiilor boierești importante pentru istoria orașului (Basarab, Văcărescu, etc) zona amenajată pentru turniruri și/ sau spectacole ecvestre, prin intermediul cărora să fie prezentată/ povestită spectatorilor istoria orașului, sau diverse evenimente istorice din perioada medievală a acestuia.
De asemenea, proiectul mai are in vedere:
- amenajarea unei fierării medievale, a unui atelier de olărit, a unei zone de tir cu arcul
- costume de domnițe, jupânese și cavaleri, realizate dupa modele autentice, pentru personalul din cadrul curții domnești și pentru personalul de pază.
- muzica medievală autentică, specifică perioadei, care să însoțească toate activitățile.
- amenajarea unor locuri de joacă pentru copiii din comunitate, având ca punct de inspirație tot evul mediu ( material preponderent: lemnul; detalii, turnuri, creneluri, punți, etc)
- promovarea, cu diferite ocazii, sau permanent, în zonele istorice circulate ale orașului, prin amplasarea unor bannere, a personalităților orașului ( voievozi, boieri și oameni de cultură) cu informații relevante despre aceștia, în română și engleză.
- crearea unei aplicații bilingve pentru smartphone care să dea ocazia utilizatorului să afle informații despre orice monument arhitectonic al orașlui, în momentul în care îl scanează.
- realizarea unui grafitti de mari dimensiuni cu stemele autentice ale familiilor boierești importante din principat.

Similar Suggestions

PISTE PENTRU BICICLISTI

Participatory budgeting

CHINDIA BIKE SHARING

Participatory budgeting