Se lucrează și la cea de-a doua autogară din Târgoviște

Se lucrează și la cea de-a doua autogară din Târgoviște


Continuă lucrările care vizează construirea celei de-a doua autogări din cadrul proiectului de schimbare din temelii a transportului public local din Târgoviște.

Această autogară, situată pe șoseaua Găești, este construită pe o suprafață de peste 5000 mp., va fi monitorizată video, va dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi dotată cu sală de așteptare, info-point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, precum și spații administrative.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței (autogara și depoul de pe Calea Ialomiței fiind în proporție de peste 90% finalizate) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. 

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Reamintim faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă.

„În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale)”, a precizat primarul Cristian Stan.

Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște - Primăria Șotânga, constă în achiziția 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate, 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază, 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu, dar și în lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice și activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) și cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații. 

Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată.

Similar Suggestions

Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Lucrări ample pe str. „Calea București”. Restricții
Program Zilele Cetății 2023
Cifră record pentru investiții, la Târgoviște