Proiect pentru reabilitarea Parcului Chindia, cu fonduri europene

Proiect pentru reabilitarea Parcului Chindia, cu fonduri europene


Parcul Chindia din Târgovişte, cel mai mare parc al municipiului, va fi reabilitat cu fonduri europene în valoare de 35 de milioane lei. 

Astfel, Parcul Chindia va face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, reabilitarea și mentenanța finisajelor monumentelor de tip statui, sculpturi de pe amplasament, construirea de fântâni arteziene.

De asemenea, proiectul are în vedere reabilitarea, modernizarea și dotarea lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, modernizarea și dotarea zonei destinate animalelor de companie, reabilitarea și modernizarea construcției - Chioșc Fanfară, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare etc.

„Lucrările vor viza și Grădina Zoologică, acolo unde intervențiile presupun reabilitarea, modernizarea și dotarea zonelor destinate animalelor și crearea de habitate potrivite fiecare specii, modernizarea și dotarea corpurilor de clădire aparținând grădinii zoologice (clădiri pentru animalele grădinii zoologice pe timpul sezonului rece, grupuri sanitare, vestiare, cabinet veterinar), modernizarea aleilor pietonale”, a precizat primarul Cristian Stan.

Construcțiile nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde. Suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp., iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi.

Similar Suggestions

Stradă închisă pentru asfaltare, în Târgoviște
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Lucrări ample pe str. „Calea București”. Restricții
Program Zilele Cetății 2023