Flotă de 40 de Mecerdes Citaro Hybrid. Elevii vor avea și ei parte de microbuze electrice

Flotă de 40 de Mecerdes Citaro Hybrid. Elevii vor avea și ei parte de microbuze electrice


Municipiul Târgoviște a primit încă 12 autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, care au completat flota de care dispune Serviciul Public de Transport, numărul lor ajungând la 40. Autobuzele noi fac parte dintrun proiect mai amplu, în valoare de 163 de milioane de lei. 

Pe lângă achiziționarea de autobuze noi, prietenoase cu mediu, proiectul presupune și reabilitarea coridoarelor de transport în comun: strada Gării, pasajul de lângă PAVCOM, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol sau strada Locotenent Stancu Ion. 

De asemenea, stațiile de călători din municipiul Târgoviște vor fi modernizate, independente energetic.

„Lunile trecute au fost recepționate 28 de bucăți, iar în această dimineață încă 12. Proiectul mai prespune și implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant. Totodată, se lucrează la construirea unui noi autobaze, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, dar și la stațiile de capăt”, a precizat primarul Cristian Stan.

Microbuze electrice pentru elevi

„Totodată, ca elemente pentru noul proiect, aș mai menționa că vor fi achiziționate microbuze electrice speciale pentru transportul elevilor în municipiul Târgoviște, toate acestea în cadrul unui nou proiect de modernizare a transportului public local târgoviștean de natură să ofere condiții excepționale călătorilor. Autobuzele care au venit ieri, ultimele 12 din cele 40, care au făcut obiectul contractului de furnizare încheiat cu Mercedes Benz, au aceleași caracteristici, același nivel de confort, inclusiv filtru antiviral, că tot suntem într-o perioadă în care cazurile cresc de COVID-19 cresc vertiginos, iată autobuzele utilizate de administrația publică locală utilizate pe raza municipiului Târgoviște și puse la dispoziție târgoviștenilor există și acest filtru antiviral”, a mai spus edilul. 

Similar Suggestions

Stradă închisă pentru asfaltare, în Târgoviște
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Lucrări ample pe str. „Calea București”. Restricții
Program Zilele Cetății 2023