Cultură şi patrimoniu


Dacă vrem să călătorim pe urmele istoriei româneşti, Târgoviştea este cu siguranţă o destinaţie inedită, plină de farmec, suspans şi fapte legendare. Una dintre cele mai vechi şi mai încărcate de poveşti localităţi de pe teritoriul ţării, Târgovişte este un loc însemnat între oraşele României.
În peregrinările pe străzile sale se poate remarca faptul că, pe lângă amprentele urbanistice elegante şi tendinţele sofisticate ale actualului proces de moderinzare, oraşul respiră atmosfera încărcată de istorie a secolelor trecute. Bisericile şi mănăstirile ridicate în Cetatea de Scaun, dar şi în jurul acesteia, sunt martorele unui bogat trecut istoric.

Muzee

Arta, istoria, primele cărţi tipărite în Ţara Românească, case în care au locuit şi creat personalităţi marcante ale vieţii culturale târgoviştene şi naţionale, precum şi călătoria omului timpuriu către ce a devenit astăzi sunt puse în valoare în muzeele şi expoziţiile târgoviştene.

Muzee

Cultura

Teatrul Tony Bulandra, Centrul Judeţean de Cultură, evenimentele anuale organizate de Primăria Municipiului Târgovişte animă viaţa culturală şi artistică a vechii Cetăţi de Scaun.

Teatre şi cinematorgafe

Similar Suggestions

Muzeele se închid temporar!
Târgoviște – Bazinetul Padina
Archaeological finds
Figures that have visited Târgovişte
Genesis