Festivalul Babel, 10-19 iunie 2022


După o pauză de doi ani, Târgoviște va deveni, din nou, capitala internațională a teatrului de stradă. În perioada 10-19 iunie se va desfășura Festivalul BABEL - Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului, aflat la ediția a X-a.  

Tema BABEL 2022 este „Limbaj”, iar organizatorii și-au propus ca această ediție să aducă în fața publicului spectacolele și evenimentele artistice vor pune în lumină limbajul ca element vital al vieții umane, acesta fiind înțeles drept cuvânt, mișcarea corpului, semne, contact vizual, scris, desen etc.

„A X-a ediție BABEL, care trebuia să aibă loc cu doi ani în urmă, când a început pandemia, este și o ediție care pentru noi este mai puțin aniversară, este o ediție mai tristă pentru că este foarte greu să repornim motoarele care s-au răcit între timp, dar și pentru că în mod normal ar fi trebuit să avem trupe din Ucraina și din Rusia. Pe această idee de teatru și educație, Festivalul de BABEL continuă cu workshopuri. Avem 100 de voluntari, elevi din liceele din Târgoviște, iar workshop-urile îi vor pregăti atât pe actorii prezenți, dar și pe elevi în ceea ce privește artele spectacolului, le vor deschide perspective, le vor arăta că ceea ce învață în școală poate fi aplicat în viață”, au precizat reprezentanții Teatruui Tony Bulandra.

Anul acesta, vor participa la BABEL artiști din teatre și companii teatrale din: Belgia, Germania, Franța, Italia, Scoția, Polonia, Republica Moldova, Algeria, Grecia, Turcia, Kazahstan, India și Coreea de Sud.

Din România, vor fi prezenți actori din Sibiu (Compania Microbis – Casa de Cultură a Studenților), Reșița (Teatrul de Vest), Petroșani (Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu) dar și de la Chișinău (Teatrul Național Satiricus).

Organizatorii Festivalului BABEL sunt Teatrul Tony Bulandra și Primăria Târgoviște.

Similar Suggestions

Dezinsecție prin pulverizare aeriană, la Târgoviște
Programul de 1 iunie
DESTINAȚIA ANULUI 2022 - Suntem în față și așa trebuie să rămânem, până la finish!
Transport local gratuit pentru elevi pe raza Municipiului Târgoviște
Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2