Târgoviște. A fost lansat programul de colectare selectivă generală a deșeurilor


07.11.2019

Joi,7 noiembrie 2019, a fost lansat programul de colectare selectivă generală a deșeurilor la nivelul municipiului Târgoviște.

Astfel, fiecare punct de precolectare din oraș va fi dotat, în prima etapă, cu un container de culoare verde, pe acesta fiind aplicat și un autocolant cuprinzând un ghid de colectare selectivă, container în care vor trebui puse deșeurile reciclabile, respectiv hârtie, metal, plastic și sticlă.

„Aceste deșeuri vor fi ridicate și transportate separat. Până la data de 31 decembrie 2020, trebuie atins un nivel de reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere.”, anunță Daniel Cristian Stan, Primarul municipiului Târgoviște.

Toate deşeurile vor fi colectate, sortate, reciclate şi, nu în ultimul rând, se va face şi valorificarea lor.

În judeţul Dâmboviţa, această campanie de reciclare a deşeurilor a fost începută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, care se ocupă cu selectarea şi colectarea deşeurilor toxice. Din această asociaţie fac parte toate comunele şi oraşele din judeţ.

Similar Suggestions

Ce parc realizează Primăria Târgoviște cu ajutorul fondurilor europene, lângă Dâmbovița Mall
Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, cumpărat de către Primăria Targoviște, a ajuns în țară
Creșa 14, finalizată. 120 de micuți se bucură de condiții europene
Strada Cornel Popa, în proporție de peste 80% asfaltată
Cartierul Matei Basarab, transformat radical în câteva luni