Târgoviște. A fost lansat programul de colectare selectivă generală a deșeurilor


07.11.2019

Joi,7 noiembrie 2019, a fost lansat programul de colectare selectivă generală a deșeurilor la nivelul municipiului Târgoviște.

Astfel, fiecare punct de precolectare din oraș va fi dotat, în prima etapă, cu un container de culoare verde, pe acesta fiind aplicat și un autocolant cuprinzând un ghid de colectare selectivă, container în care vor trebui puse deșeurile reciclabile, respectiv hârtie, metal, plastic și sticlă.

„Aceste deșeuri vor fi ridicate și transportate separat. Până la data de 31 decembrie 2020, trebuie atins un nivel de reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere.”, anunță Daniel Cristian Stan, Primarul municipiului Târgoviște.

Toate deşeurile vor fi colectate, sortate, reciclate şi, nu în ultimul rând, se va face şi valorificarea lor.

În judeţul Dâmboviţa, această campanie de reciclare a deşeurilor a fost începută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, care se ocupă cu selectarea şi colectarea deşeurilor toxice. Din această asociaţie fac parte toate comunele şi oraşele din judeţ.

Similar Suggestions

Modificări aduse în programul de transport public în comun
Străzile din Târgoviște, spălate cu detergent special
Târgoviștenii au mers, pentru prima dată, cu Mercedes Citaro Hybrid
Drum lărgit pe 4 benzi și pistă de biciclete către zona UM Gara și Dâmbovița Mall
Mâine, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%