Proiectul de modernizare a sistemului de transport public din Târgoviște, în etapă finală


28.11.2019

Finanțarea europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgoviște a intrat în etapă finală. Astfel, a fost parcursă cu succes și etapa vizitei în teren (vizită realizată de către reprezentanții ADR Sud Muntenia) și s-a trecut la faza de precontractare, ultima înaintea semnării efective a documentului de finanțare.

Vă readucem aminte că administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din orașul nostru.

Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând de anul viitor, va oferi târgoviștenilor condiții excelente de transport.

Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes – Benz România se va realiza imediat după semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului “Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”.

Proiectul este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are o valoare de peste 25 de milioane de euro și prevede modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviștean, nu numai prin achiziționarea de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgoviște.

Concret, vor fi achiziționate autobuzele, vor fi realizate 28 de stații de călători de traseu, 3 stații de capăt de traseu, un depou pe stradă Calea Ialomiței și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72).

Toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flota, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sala de așteptare, info-point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mamă și copil, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi targovistenilor, costurile de operare vor scădea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.

Similar Suggestions

Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2
Târgovişte în topul orașelor din România la secțiunea „City Break”. Votează pentru locul I!
Festivalul Babel, 10-19 iunie 2022
Acțiune de dezinsecție! Prima pe anul aceasta!
Curățenie de Paște, la Târgoviște. Pot fi preluate inclusiv piese de mobilier