Premieră! Lifturi înlocuite pe bani europeni, la TârgoviștePrimăria Târgoviște derulează, în aceste aceste zile, ample lucrări de reabilitare termică a blocurilor, pe bani europeni. Lucrările au în vedere și schimbarea lifturi, vechi de zeci de ani.

Lucrările au loc în blocurile nr. 40 si nr. 64 de pe bulevardul Unirii. Numai în cadrul proiectelor care se derulează acum vor fi înlocuite 11 lifturi.

Administrația locală târgovișteană are în derulare 2 investiții majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a blocurilor de locuințe din municipiul Târgoviște, respectiv:

-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte 
- Pachet I.1”, pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investitie in valoare totala de 7.288.477,82 lei;

-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte 
- Pachet I.2”, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scarile A si B), 54, 57 (scarile A si B), 64 (scarile A si B) si blocul K., investitie in valoare totala de 15.618.158,59 lei.

„Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe si vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă si parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente parților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati etc”, a precizat primarul Cristian Stan.

Sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani și sunt cuprinse între 3,5% si 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie vor plăti numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.


Similar Suggestions

Fonduri pentru reabilitarea Liceului ”Voievodul Mircea”
A început montajul primelor stații de călători moderne din Târgoviște
„Valul Renovării” - finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Târgoviște
“Soluții ITS pentru transportul urban la nivelul Municipiului Târgoviște”
“Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”