Măsuri de combatere a Covid-19. De mâine va începe dezinfecția în scările de bloc în Târgoviște


30.03.2020

De marți, 31 martie, Primăria Târgoviște va începe dezinfectarea în scările de bloc. Primele care vor fi igienizate sunt cartierele Aleea Trandafirilor și Cartierul Mihai Viteazul ( Microraionul Nr. 9).

„Parctic, cea mai mare parte a măsurilor de combatere a coronavirusului sunt de apanajul administrației publice locale. Mă refer cu prioritate la dezinfectarea scărilor de bloc. De mâine, acestea vor fi dezinfecatate. Primele zone care vor fi abordate sunt Aleea Trandafirilor și Cartierul Mihai Viteazul, - Micro 9. Am ales zonele astea pentru că acolo locuiesc mai mulți oameni în vârstă, dar nicio scară de bloc nu va rămâne nedezinfecatată”, a precizat primarul Cristian Stan.

La fiecare scară de bloc se va monta câte un dispozitiv cu gel dezinfectant. La prețurile practicate la această dată, Primăria Târgoviște va achita aproximativ 1 milion de lei pentru fiecare lună în care vor fi menținute aceste măsuri.

„Nu ne plângem. Cât timp avem resurse bugetare vom face tot ce este omenesc posibil ca să combatem acest virus nenorocit. Am văzut situații tragice în Italia, Spania sau Franța. Sperăm ca România să nu ajungă acolo, dar asta depinde doar de noi. Am o rugămine la administrațiile de proprietari ca să colaboreze cu administrația publică locală de a face curățenie înainte de a se face dezinfecția, astfel încât dezinfectarea să fie foarte eficientă”, a mai spus edilul.

Dezinfectarea se va efectua prin Direcția de Salubritate a Municipiului Târgoviște, operator autorizat pentru acest gen de activități.

Similar Suggestions

Programul de 1 iunie
DESTINAȚIA ANULUI 2022 - Suntem în față și așa trebuie să rămânem, până la finish!
Transport local gratuit pentru elevi pe raza Municipiului Târgoviște
Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2
Târgovişte în topul orașelor din România la secțiunea „City Break”. Votează pentru locul I!