Cristian Stan, primarul Târgoviștei: prima etapa în vederea construcției unei parcări multietajatePrimarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că a fost trecută prima etapă în vederea obținerii finanțării europene pentru construcția unei parcări multietajate, în zona centrală a Municipiului Târgoviște.

Agenția de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia informează că în urma verificării fișei de proiect cu titlul „Crearea de locuri de parcare prin construirea de parcări multietajate”, depuse în scopul obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnico-economice în condițiile OUG nr.88/ 2020, aceasta a fost declarata „CONFORMA ADMINISTRATIV și ELIGIBILA”, obținând „DA” la toate criteriiie din „Grila verificare Conformitate Administrativa și Eligibilitate”.

800 de locuri de parcare!

Edilul anunță că prin proiectul propus se dorește regenerarea urbană a spațiilor publice prin crearea unei parcări moderne în zona centrală a Municipiului Târgoviște, de mari dimensiuni (cel puțin 800 de locuri) în funcţie de varianta finală a studiilor de specialitate. 

Parcarea vă fi situată în imediata vecinătate a centrului Municipiului Târgoviște (lângă parcarea fostei “Cantup”), la o distanță de cel mult 5 minute de mers pe jos de cele mai importante instituții publice din oraș.

Proiectul este complementar unei alte investiții, prin care se realizează o arteră de circulație care va face legătua între Bulevardul Independenței și Bulevardul I.C. Brătianu, asigurandu-se și ieșire la strada Arsenalului.

„Modalitatea juridica de obținere a terenului necesar acestor proiecte consta în expropierea și trecerea în domeniul public al municipiului Târgoviște a unei suprafețe de teren de aproxamimativ 22.000 mp, aflată acum în proprietatea SC UPET SA, însă neutilizată de foarte mulți ani. Procedura de expropriere este în derulare.
Totodată, vor fi realizate și investiții conexe de tipul spatiilor verzi, sistemului bike-sharing și nu numai”, a precizat Cristian Stan.

Similar Suggestions

Programul de 1 iunie
DESTINAȚIA ANULUI 2022 - Suntem în față și așa trebuie să rămânem, până la finish!
Transport local gratuit pentru elevi pe raza Municipiului Târgoviște
Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2
Târgovişte în topul orașelor din România la secțiunea „City Break”. Votează pentru locul I!