Cinematograful Independența, clădire simbol a Târgoviștei, a intrat în reabilitare


13.11.2019

Primăria Târgoviște a dat startul lucrărilor de reabilitare a Cinematografului Independența. Obiectivul va fi finalizat în toamna anului viitor.

Valoarea investiţiei se ridică la 8.800.000 de lei. Este vorba despre un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii.

După reabilitare, sala de cinema va avea aproximativ 480 de locuri.

Ce presupune proiectul

Proiectul presupune reabilitarea integrală a clădirii, interior-exteror. De asemenea, vor fi dotări pentru o sală cinema şi aceasta va fi o sală funcţională.

Cinematograful Independența a fost preluat în administrare de către Primăria Târgovişte, de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor ”România Film”, în 2010 și se afla în stare avansată de degradare. A fost construit în 1977, iar suprafaţa construită a cinematografului este de 1.400 de metri pătraţi.

De atunci singura activitate care a avut loc în cinematograf a fost, pentru o perioadă scurtă de timp, o sală de bingo, într-o încăpere a clădirii.

Similar Suggestions

Modificări aduse în programul de transport public în comun
Străzile din Târgoviște, spălate cu detergent special
Târgoviștenii au mers, pentru prima dată, cu Mercedes Citaro Hybrid
Drum lărgit pe 4 benzi și pistă de biciclete către zona UM Gara și Dâmbovița Mall
Mâine, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%