Centura Târgoviștei, „atacată” pe mai multe planuri


23.01.2020

Pe șantierul de reabilitare și modernizare a Centurii Municipiului Târgoviște se lucrează concomitent în 6 punct.

Potrivit edilului Cristian Stan, au continuat intervențiile pe strada Magrini, pe pasajul rutier de la Aninoasa, la pasajul rutier de pe stradă Petru Cercel, pe Calea Ialomiței și pe drumul nou (stradă Cornel Popa) care va face legătură între stradă Gimnaziului și stradă Mihai Bravu.

De asemenea, în zilele următoare vor fi realizate și forajele pentru ultimii 4 piloni ai noului pod de la Teis, după ce în ultimele zile au fost realizate 14 asemenea foraje!

După 11 ani de la debutul construcţiei la şoseaua de centură a Târgoviştei, au fost reluate lucrările. Primarul Cristian Stan a declarat că lucrările vor fi finalizate în acest an, bazându-se pe faptul că proiectul mare a fost spart în alte cinci mai mici, care vor fi executate de firme diferite.

Lucrările la centura municipiului au fost împărţite în cinci loturi, pentru ca lucrările să se finalizeze mai repede.

Realizarea centurii a demarat cu un proiect cu fonduri europene, semnat în 2009 şi care trebuia finalizat în 2012. Din cauza întârzierilor de execuţie au fost reziliate mai multe contracte, au fost reluate licitaţii, iar lucrările care nu au fost gata la 31 decembrie 2018 au pierdut banii europeni.

Similar Suggestions

Fonduri pentru reabilitarea Liceului ”Voievodul Mircea”
A început montajul primelor stații de călători moderne din Târgoviște
„Valul Renovării” - finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Târgoviște
“Soluții ITS pentru transportul urban la nivelul Municipiului Târgoviște”
“Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”