Bani europeni pentru realizarea unui skatepark în Târgoviște


17.12.2019

Primărul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a semnat contractul de finanțare aferent proiectului “Amenajare skatepark în municipiul Târgoviște - Adiacent parcului Chindia”.

Investiția va reprezenta un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness sau spațiile verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp.

Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4.068 mp. și a rezultat exclusiv că urmare a măririi Parcului Chindia într-o zona acum degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște.

Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine etc.

Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” și „Street Workout”, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de execuție a lucrărilor este de 8 luni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Lucrările de execuție vor începe luna viitoare.

Similar Suggestions

Programul de 1 iunie
DESTINAȚIA ANULUI 2022 - Suntem în față și așa trebuie să rămânem, până la finish!
Transport local gratuit pentru elevi pe raza Municipiului Târgoviște
Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2
Târgovişte în topul orașelor din România la secțiunea „City Break”. Votează pentru locul I!