„Calea Luminii”


Dates and Hours:
Host:

Bulevardul Regele Carol I 43, Târgoviște, România

About

Și în acest an, de Joia Mare, zi extrem de importantă în Săptămâna Patimilor, în municipiul Târgoviște, se va organiza „Calea Luminii”. Astfel, joi 29 aprilie, începând de la ora 20.00, în Piața “Mihai Viteazul”, va avea loc o nouă ediție a evenimentului unic în țară.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de Arhiepiscopia Târgoviștei, când instituția a făcut public programul Slujbelor Pascale, ce vor fi oficiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon. Astfel de la ora 20.00, Înalpreasfinția Sa va oficia deschiderea manifestării „Calea Luminii”.
În acest an vor fi aprinse 2021 de lumânări în cadrul evenimentului, care va avea loc în Piața “Mihai Viteazul” și în apropierea Mitropoliei din Târgoviște.

„Calea Luminii” este un eveniment unic în România, care a plecat de la ideea artistului palstic și profesorului târgoviștean Mihai Șerbănescu, în anul 2000, semnificând lumina din noi înșine, lumina pe care o purtăm de la naștere până la trecerea în neființă și pe care suntem datori să răspândim, urmând exemplul lui Iisus.

Programul Slujbelor Pascale ce vor fi oficiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon

Joi, 29 aprilie 2021: DENIA CELOR 12 EVANGHELII – Catedrala Mitropolitană, de la ora 17.00. Apoi, de la ora 20.00, Înaltpreasfinția Sa va binecuvânta deschiderea manifestării “Calea Luminii”.
Vineri, 30 aprilie 2021: DENIA PROHODULUI DOMNULUI – Catedrala Mitropolitană, de la ora 18.00.

Sâmbătă, 1 mai – Duminică, 2 mai 2021: Slujba ÎNVIERII DOMNULUI şi Sfânta Liturghie – Catedrala Mitropolitană, de la ora 23.45.

Duminică, 2 mai 2021: SLUJBA A DOUA A ÎNVIERII – Catedrala Mitropolitană, de la ora 12.00.

Sursă foto: Daniel Dumbravă

Photos