Aventură pentru cei mici și nu numai!


Să fim mândri că suntem târgovișteni!

Luni, 9 august, te invit să sărbătorești Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, aventurându-te pe aleile Parcului Chindia, explorând locurile special amenajate și admirând animalele Grădinii Zoologice din Târgoviște. 

Oază de verdeață așezată în lunca Ialomiței, Parcul Chindia este un loc animat și plin de culoare, unde poți veni pentru relaxare, să faci sport, existând și numeroase distracții pentru cei mici și nu numai – locuri de joacă special amenajate, plimbări distractive și romantice cu hidrobicicleta sau barca pe lacul Chindia, Skatepark-ul „Chindia”.

Situată pe latura de nord a Parcului Chindia, în imediata apropiere a Complexului Muzeal Curtea Domnească și a Turnului Chindiei, Grădina Zoologică din Târgoviște este amplasată pe locul unde, în 1584, domnul Petru Cercel a amenajat primul colț zoologic din Țara Românească. Este așezată într-un cadru natural special, în care abundă vegetația deosebită și diversificată, iar cei ce o vizitează simt  bucuria unei relaxări depline într-o oază încărcată  de natură și istorie. Copiii, părinții și bunicii se vor putea bucura de intrarea gratuită la Grădina Zoologică Târgoviște, luni 09.08.2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor și de un program atractiv, organizat pentru a marca importanța conservării biodiversității.

Alte sugestii

Biserica Kretzulescu
Drumuri de negoț
Vlad Miriță - vestitul tenor târgoviștean
Iluminatul public – istorie și actualitate
Foișorul brâncovenesc