Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita


Address

Refugiul Salvamont Peștera, DJ714, România

About

Salvamontul Dâmbovițean a luat naștere in anul 1982 sub conducerea lui Avramescu Constantin. In anul 1991 conducerea a fost preluată de Deaconescu Gheorghe până in 2010, urmând ca din 2012 să revină in funcție.
In anul 1982 echipa Salvamont Dambovița era alcatuită din sportivi voluntari rectrutați din cadrul concursurilor de schi și a celor de orientare turistică, iubitori de munte și care cunoșteau zona montană foarte bine. Sediul salvamont se află lângă Hotelul Peștera, o căbănuță de lemn cu condiții modeste de trai, dar acest lucru nu ne împiedică să ne facem treaba cum trebuie. Din 2001 am construit un sediu nou, lângă Telecabina Peștera, utilat și dotat corespunzător. In anul 2012 s-a mai construit un sediu în zona Zănoaga, unde avem un salvamontist angajat.
În prezent, echipa Salvamont Dâmbovița este alcatuită din 15 membri din care un director de serviciu, un administrator si doi salvatori montani angajați. Restul de 11 sunt salvatori montani care își desfășoară activitatea pe bază de voluntariat.
Serviciul Public Județean Salvamont Dâmbovița are o arie de activitate ce se întinde pe 320 kilometri pătrați, ce cuprinde zone de abrupt, chei, grote, canioane, pereți stâncoși, văi, lacuri de acumulare,cascade etc.

Similar Suggestions

Jandarmeria Montană Dâmbovița

SOS

Dispecerat Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani

SOS