Transbucegi este închis iar sute de gospodării sunt în beznă


05.02.2020

Codul roșu prognozat de ANM pentru zona Padina din Munții Bucegi a intrat în vigoare, iar viscolul puternic a pus stăpânire peste tot ținutul înalt.

Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița anunță că Drumul Județean 713 a fost închis, miercuri, ca urmare a viscolului puternic. ANM a emis pentru zona de munte a județului Dâmbovița un cod roșu de viscol.

Potrivit IPJ Dâmbovița, restricția a fost luată de la km 0-8+500m (DN 71-Culmea Dichiu), iar porțiunea de drum afectată de această măsură se află pe raza județelor Prahova și Dâmbovița.

Măsura este menținută în intervalul 5 februarie (ora 22:00) - 6 februarie (ora 10:00), când situația va fi reevaluată.

Sunt prognozate fenomene meteo nefavorabile: viscol, vizibilitate redusă, căderi de arbori, zona sub cod roșu.

De asemenea, urmare a vântului foarte puternic, mai multe localități din județul Dâmbovița au probleme în alimentarea cu energie electrică. Potrivit raportului operativ de la Electrica, la ora 20:00, în județul Dâmbovița erau afectate mai multe localități.

LOCALITĂȚI AFECTATE:

- Bezdead 410 abonați

- Odobești - sat Zidurile 86 abonați

- Moroieni - sat Muscel - 46 abonați

- Vlădeni - 940 abonați fără energie electrică

SC Electrica intervine cu 19 echipe de intervenție pentru remedierea problemelor.

ÎNTERVENȚII ALE POMPIERILOR:

Pompierii de la Garda Fieni au acționat pentru asigurarea zonei la un stâlp de electricitate înclinat spre carosabil (în comuna Moroeni). Echipa de la Electrica sosită la fața locului a remediat situația.

Același echipaj de intervenție s-a deplasat în comuna Pietroșița pentru a asigura zona în cazul unor cabluri electrice căzute pe o proprietate (gard), până la sosirea echipei de la Electrica.

Pompierii de la Detașamentul Pucioasa s-au deplasat pe DN 71 (între orașul Fieni și localitatea Dealu Mare) pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Similar Suggestions

Modificări aduse în programul de transport public în comun
Străzile din Târgoviște, spălate cu detergent special
Târgoviștenii au mers, pentru prima dată, cu Mercedes Citaro Hybrid
Drum lărgit pe 4 benzi și pistă de biciclete către zona UM Gara și Dâmbovița Mall
Mâine, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%