Poarta Dealu-Vânătorilor va fi restaurată


Poarta Vanătorilor sau Poarta Dealu, un vestigiu medieval din secolul al XVII – lea, ce făcea parte din Fortificaţia de apărare a Cetăţii Domneşti, a primit finanţare în vederea restaurării.

Primăria Municipiului Târgoviște a transmis către Institutul Național al Patrimoniului toată documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică de lucrări, inclusiv autorizația de construire.

Obiectivul monument istoric Poarta Dealu-Vânătorilor, municipiul Târgoviște, Aleea Coconilor, a fost inclus în Programul Național de Restaurare Etapa II.

Valoarea totală a investiției este de 2.501.310,08 lei (cu TVA), achiziția publică de lucrări va fi realizată de către Institutul

Poarta Dealu-Vânătorilor este o construcţie veche datată din 1645 şi este situată lângă Parcul Chindiei - Biseria Sf. Vineri. Este una dintre cele patru porţi de intrare în Târgoviştea veche.

„Am transmis către Institutul Național al Patrimoniului toată documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică de lucrări, inclusiv autorizația de construire. Reamintim că, în urma demersurilor administrației locale, obiectivul monument istoric Poartă Dealu-Vânătorilor, Municipiul Târgoviște, Aleea Coconilor, a fost inclus în Programul Național de Restaurare Etapă II”, a precizat primarul Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției este de 2.501.310,08 lei (cu TVA), achiziția publică de lucrări va fi realizată de către Institutul Național al Patrimoniului, iar execuția nu va dura mai mult de 6 luni, din momentul semnării contractului.

“Poarta Buzăului” sau „Poarta Bucureştilor” este singura poartă care a mai rămas în picioare, pentru că ea este refăcută după anii ’90 de către Primăria Târgovişte.

Celelalte două porţi sunt: „Poarta Câmpulungului” sau “Poarta Dolgopolului”, care se afla lângă Sala Polivalentă.

Similar Suggestions

Pasajul rutier dinspre Aninoasa a intrat în reabilitare
A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea și modernizarea Pieței Revoluției
Târgoviște. O altă grădiniță a fost complet reabilitată. Spații moderne pentru 280 de copii
Lucrările la Dâmbovița Mall se desfășoară în ritm alert
Stadionul „Eugen Popescu”: au început săpăturile pentru realizarea gazonului