Continuă lucrările de reabilitare a Parcului MitropolieiParcul Mitropoliei din Târgoviște capătă contur, în urma lucrărilor de reabilitare începute anul trecut. Cel târziu în primăvară, parcul central al municipiului va avea pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale și loc de joacă pentru copii, paviment fără rosturi (zonă pentru role, skateboard).  

De asemenea, se va realiza accesul în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii etc;

În același timp, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10m ), vegetaţie medie (4-6m, plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.

„În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate și estetică”, a preciat primarul Cristian Stan.

Similar Suggestions

Modificări aduse în programul de transport public în comun
Străzile din Târgoviște, spălate cu detergent special
Târgoviștenii au mers, pentru prima dată, cu Mercedes Citaro Hybrid
Drum lărgit pe 4 benzi și pistă de biciclete către zona UM Gara și Dâmbovița Mall
Mâine, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%