Situația COVID-19 în Dâmbovița, la 29 martie


About

Prefectura Dâmboviţa a transmis, duminică 29 martie, situaţia răspândirii noului coronavirus.

La momentul acesta se află în izolare la domiciliu 2.343 persoane asimptomatice. Au ieşit din izolare la domiciliu 409 persoane, dar în carantină, în centrele special amenajate, sunt 90 de persoane.
De asemenea, au ieşit din carantină 37 persoane.

Prefectura Dâmboviţa nu are voie însă să precizeze câte persoane sunt confirmate cu COVID-19.

COMUNICAT INTEGRAL PREFECTURA DÂMBOVIŢA

„În ultimele 24 de ore, în judeţul Dâmboviţa au fost constituite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa 89 de patrule, dintre care 42 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa “Mircea cel Bătrân”, care au acţionat pentru verificarea respectării măsurii de autoizolare la domiciliu.

De asemenea, au fost efectuate 5 însoţiri, de către poliţişti şi jandarmi, către centrele de carantină.

În urma activităţilor desfăşurate au fost verificate 1412 persoane, pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 221 sancţiuni în valoare totală de 196.500 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei (Ordonanţa militară 3/2020).

De asemenea, în ultimele 24 ore, poliţiştii locali au legitimat 68 de persoane şi au efectuat 3 filtre auto. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3600 lei, pentru nerespectarea Ordonanţei militare nr. 3/2020.

Poliţiştii din Dâmboviţa, împreună cu jandarmii, poliţiştii locali şi militarii din cadrul M.Ap.N au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, având ca scop respectarea măsurilor dispuse prin Ordonanţa militară nr. 3/2020.

Totodată menţionăm că, zilnic, sunt prelucrate în cadrul Instituţiei Prefectului situaţii cu privire la persoanele intrate în ţară prin punctele de trecere a frontierei (conform datelor transmise de IGPF), precum şi cu privire la cele izolate din judeţul Dâmboviţa (conform datelor de la DSP Dâmboviţa) şi transmise UAT-urilor, astfel încât cu sprijinul autorităţii locale şi al instituţiilor MAI să se asigure respectarea măsurilor impuse de autorităţi.

Reamintim faptul că, din data de 16.03.2020, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa îşi desfăşoară activitatea în scopul eficientizării acţiunilor întreprinse şi pentru a asigura o evidenţă permanentă a situaţiei înregistrate, respectiv, în scopul unei comunicări directe cu persoanele aflate în izolare la domiciliu/aflate în carantină de pe raza judeţului nostru, la telefonul mobil 0730.013381. Au fost înregistrate, în total, 306 apeluri la numărul de telefon mobil menţionat.

Menţionăm că toate informaţiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu COVID-19 sunt comunicate de către Grupul de Comunicare Strategică.

Pentru o informare corectă puteţi să accesaţi şi platforma www.stirioficiale.ro.

Reamintim cetăţenilor judeţului Dâmboviţa că toate instituţiile din sistemul de siguranţă şi ordine publică, cele din sistemul medical precum şi autorităţile publice judeţene şi locale sunt la datorie şi acţionează pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor şi în scopul limitării şi răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus.

Alte date de interes public şi măsuri adoptate vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp”

Similar Suggestions

Programul de 1 iunie
DESTINAȚIA ANULUI 2022 - Suntem în față și așa trebuie să rămânem, până la finish!
Transport local gratuit pentru elevi pe raza Municipiului Târgoviște
Stadiul lucrărilor la Creșa Nr. 2
Târgovişte în topul orașelor din România la secțiunea „City Break”. Votează pentru locul I!