Ziua Internațională a Iei


Dates and Hours:
Host:

Piața Tricolorului, Târgoviște, Romania

About

            Ziua Internațională a Iei
 
            Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgoviște organizează cea de-a a IV-a ediție a expoziției tematice “Patrimoniu cultural local”.
            Expoziția aduce în atenția publicului costume populare româneşti, autentice, cusute manual sau țesute, cu broderii deosebite, specifice plaiurilor dâmbovițene. Articolele vestimentare expuse sunt o mărturie a statutului social, a stării civile, sociale sau a ocupației persoanelor care le purtau. De asemenea, orice eveniment important din viața acestora presupunea purtarea unui model specific.
            În cadrul expoziției, mai pot fi admirate textile de interior (covoare, ștergare, peretare) obiecte de uz casnic, din lemn sau din lut, folosite în gospodăriile țărănești.
Piesele expuse fac parte din colecția cântăreței de muzică populară Ioana Cristina ILIE, care a avut amabilitatea de a sprijini acest demers.
            Expoziția este deschisă vizitării până pe 26 iunie 2022, de luni până duminică, între orele 9:00 – 17:00, la sediul din Piața Tricolorului, nr. 2A.
 

Photos